Kim Wall var en svensk journalist og forfatter. Kim Wall omkom under meget tragiske omstændigheder i Danmark i 2017, da hun befandt sig ombord på et ubåd. Hendes død forårsagede en stor mediebevægelse og retsprocessen mod den mistænkte morder, den danske ingeniør Peter Madsen, fik stor opmærksomhed.

Hvilke blade skrev Kim Wall for?
Kim Wall skrev for en række forskellige blade og tidsskrifter. Hun var en erfaren journalist med en bred vifte af interesser, og hun skrev om emner som kultur, teknik og samfund for aviser og tidsskrifter som The Guardian, The New York Times, The Atlantic, Wired og The South China Morning Post, for blot at nævne nogle få. Hun var også aktiv på sociale medier og havde en stærk tilstedeværelse på Twitter og LinkedIn.

Hvordan døde Kim Wall?
Hun havde interviewet den danske ingeniør Peter Madsen, som ejede ubåden, og havde tænkt sig at skrive en artikel om ham og hans projekter. Efter at have forladt havnen i København med Madsen ombord på ubåden, forsvandt Wall. Madsen blev senere anholdt og sigtet for drabet på Wall, men han nægtede sig skyldig. Retsprocessen mod Madsen fandt sted i 2018, hvor han blev dømt for drabet på Wall og idømt livstidsfængsel.

Hvordan husker vi Kim Wall i dag?
Hendes død forårsagede en stor mediebevægelse og førte til en debat om kvinders sikkerhed og sårbarhed i journalistikken. Derudover har hendes familie og venner oprettet en fond i hendes navn, der støtter kvinder i journalistikken og deres arbejde med at skabe en mere lige verden.