I 2008 indledte den danske opfinder og ubådsingeniør Peter Madsen et samarbejde med Kristian von Bengtson, tidligere udvikler for NASA. Samarbejdet varede i seks år inden makkerne blev uenige og skildtes ad. Begge fortsatte sine raketprojekter, og deres konkurrerende projekter er blevet beskrevet som Danmarks eget rumrace.

Peter Madsens mål er at med sin egen raket rejse 100 kilometer ud i verdensrummet. Han er klar over at risikoen er høj, men hvis sandsynligheden for et krasch kan beregnes til 30 % eller mindre er han forberedt på at tage chansen. Arbejdet foregår ved Madsens eget rum-laboratorium RML Spacelab i København, og ifølge planen skulle to raketter udskydes senere i år. Denne plan kan nu måske ikke gennemføres.

Peter Madsen selv har dagligt tilbragt timevis i værkstedet – hans filosofi er at arbejde så meget som muligt med et projekt, helst indtil 16 timer om dagen. At Madsens ubåd UC3 Nautilus nu er beslaglagt af politiet påvirker også for rum-labbet, da planen var at ubåden skulle fragte udskydningsrampen til Bornholm. Når eller hvis ubåden bliver frigivet skal den renoveres og repareres efter saltvandsskader, og det vil tage tid. Christoffer Meyer, manager hos RML, tror, at det mest realistiske mål vil være en udskydningsdato i foråret 2018.

Vi er nødt til at spørge os selv, om vi overhovedet vil have en udskydning uden Peter Madsen selv. Dette er hans projekt, og han er den der har nedlagt flest arbejdstimer både med design og udførelse, siger Meyer.
De konkurrerende Copenhagen Suborbitals planlægger udskydning af sin raket Nexø II den 26. August i år.
Peter Madsen er en celebritet i Danmark, og det at han nu er arresteret og mistænkt for en kvindes død har spredt chokbølger i landet. Familie, venner og bekendte håber at det vil vise sig at være en misforståelse, siger journalist Thomas Djursing.

Djursing har skrevet en mængde artikler om Madsens arbejde, og udgav i 2014 bogen “Danmarks gør-det-selv-astronaut” hvor han gik nærmere ind på personen Madsen og dennes liv. Peter Madsen havde en uvanlig barndom ved at hans forældre blev skilt da han var fire og han vokste op alene med sin aldrende far. Faderen var fuld af historier fra 2. Verdenskrig og om rumkapløbet, og allerede som meget ung begyndte Madsen at selv eksperimentere med brændstof for at lave raketter.