Hvis alt går efter planen skal Peter Madsen – eller Peter Ubåd som han også kaldes – snart gennemføre sin egen verdensomsejling under havet. I sin selvbyggede Nautilus.

Ubåden er inspireret af Jules Verne, og blev til som følge af en længsel efter frihed. Til Nyhedsavisen har Madsen udtalt en beundring for den rene anarkisme som det at eje en ubåd kan stå for. – Du kan dykke ned under overfladen og forsvinde fra omverdenen i flere uger i træk. Rejse hvorhen du vil, helt uset!

Madsen, der ikke har formel uddannelse hverken som ingeniør eller andet, har tidligere bygget to mindre ubåde, men ingen projekter har været så store som dette. CU3 Nautilus er næsten 18 meter lang og 10 meter i omkreds, og den vejer 40 tons. Det har taget Madsen og hans 24 assistenter flere år at bygge ubåden, ved hjælp af donationer og meget frivillig hjælp. De totale kostnader for ubåden beløber sig til kun halvanden million kroner.

Nautilus skal kunne dykke til 100 meters dyb og er drevet af både en dieselmotor og en elektrisk motor. Ombord er der plads til et mandskab på otte mand, og ubåden er indrettet med både køkken, toilet og senge.