Header

Renoveringen

I starten af 2011 kom Nautilus på land, efter at hun var bugseret hjem til København fra Nexø. Under opholdet i Nexø skete der en batterieksplosion i forbindelse med vedligeholdelsesladning af batterierne. Det gav flere skader, på batterier og i maskinrummet, som gjorde at hun ikke kunne sejle hjem ved egen kraft.

Ud over skaderne fra batterieksplosionen var der flere ting man ønskede at gøre noget ved når nu hun lå på land, faktisk så mange ting at det blev besluttet at lave en hovedrenovering.

En mindre flok af folk fra Copenhagen suborbitals gik i gang med at skille Nautilus ad. Der blev skåret et hul i siden af maskinrummet, dels for at få motorer og andre maskinkomponenter ud og dels for at lette adgangsforholdene til ubådens indre.

Maskinrummet blev tømt, rengjort og senere sandblæst. Det samme blev kontrolrummet. Et af forbedringsønskerne var at ændre transmissionssystemet, der forbinder dieselmotor og elmotor til skrueakslen. Der blev derfor udtænkt et system med remtræk til erstatning af det tidligere, meget støjende kædetræk.

Udvendigt blev tårnet afmonteret og udvendige rørforbindelser blev fjernet. Efterhånden var der kommet flere folk til som trofast mødte op hver onsdag aften for at bygge på ubåd. Nogen tog sig af fremstilling af nye komponenter i maskinværkstedet, andre bankede buler og sleb rust og kanter på skroget.

Der blev lavet nye systemer til at styre rorene med og der er blevet trukket nye rør til trykluft og ballast.

I efteråret 2013 lykkedes det os at få samlet penge sammen så vi kunne få professionelle folk til at sandblæse og male skroget med 3 lag Hempadur skibsmaling. Så i løbet af vinteren kom hun til at se helt flot ud igen med en skinnende sort overflade.

I løbet af foråret har vi også fået malet indvendigt og vi er begyndt at montere forskellige dele i maskinrummet igen.

I skrivende stund mangler der stadig at blive monteret en hel del maskinelementer. Der mangler at blive trukket et nyt elsystem, indrettet kontrolrum og en masse andet. Vi håber dog stadig på at vi kan komme i vandet i løbet af efteråret 2015.